Recent Changes - Search:

Pic

Linux

Receptek

Írások

Site and CMS

Új oldal létrehozása (:newpagebox base=WebHu.HomePage value="Új oldal neve" label="Létrehoz" button=right :)

Search CMS

edit SideBar

Tudatlanok

Magyar English

egypercesek

Egy rövid írás, amit valamikor 2007.12.30.-án követtem el.

Egyedl volt. Mint mindig, most is az eget nézte. Nagyon lenygözte a látvány, az a rengeteg fényl pont. Némelyik kicsit hunyorgott, míg a többi egyenletes fénnyel világított, ott fenn, ahova csak a képzelet juthat el. Sokat álmodozott arról, hogy valamelyik fényl pont leesik, valahova nagyon közel hozzá és akkor megnézheti, megfoghatja, milyenek is ezek pontok, de sohasem volt ennyire szerencsés.

Hallott már olyanról, aki látott egy fénypontot a leesése után, akkor még izzott, szóval biztosan onnan fentrl esett le! Most is, már vagy egy órája bámulta az eget és mint mindig most is szabályt próbált keresni az egyes pontok között. Néha egy-egy pillanatra, mintha beugrana egy kép pár pont körül. Olyan ez, mint amikor emlékezni próbálna az ember, pár villanásig látni vél egy képet, ami azután az örök feledésbe hull. Most miközben fürkészte az eget, észrevette, hogy egyik fényl pont mozog. Ez meglepte, de meg ám, nagyon furcsa volt, mivel még sohasem hallotta senkitl sem, hogy a pontok valaha is mozogtak volna. Arra gondolt, elmondja a véneknek, akik már láttak sokmindent életük során, de mire feleszmélt volna, a pont már túlhaladt a látóhatáron és eltünt a távoli hegyek mögött. Visszanézett abba az irányba amerrl az elbb jött az a pont, most egy másikat fedezett fel. Az is ugyanarra tartott. De ez most fényesebb és lassabb volt. Erre összeszedte magát és gyorsan lemászott a fáról, és futásban indult vissza a táborhelyre.

Az évnek ebben a szakában a síkságon vadásztak, élelmet gyüjtöttek a szk téli napokra. Hamarosan elindulnak visszafelé a hegyekbe (az ellenkez irányba), ahol majd elosztják egymás között a zsákmányt. Most a tz körül ltek és történeteket meséltek egymásnak a korábbi vadászatokról. Vagy egy tucat vadászkorban lév ember, két vén, két asszony és 4 gyerek lte körül a tüzet. Az igás állatokat, amik a zsákmányt viszik majd vissza a hegyekbe, a tztl távol kötötték ki. Szerencsére semmilyen állat nem szerette a tüzet, ezért rt sem kellett állítani, csak egy valaki kellett aki vigyáz a tzre, hogy az ne aludjon ki. Ezt a nagyon fontos feladatot a gyerekek látták el, akik csak ezért jöhettek el a vadászatra.

Elijah kiáltozva ért be a táborhelyre és az égboltra mutatott a mozgó fénypont felé, amely már nagyon közel volt a hegyekhez. A többiek kicsit távolabb mentek a tztl és elkezdték az eget fürkészni a hegyek irányában, remélve hogy meglátják azt, ami Elijahot így felzaklatta. Amint a szemük megszokta a sötétet meglátták a mozgó fénypontot az égen és mindannyian izgatottan bámulták azt. Elijah tudatta a többiekkel, hogy ez már a második. Volt sokkal gyorsabb és kisebb pont is, ami pár pillantás alatt átért az égbolt egyik részérl a másikra a hegyek mögé.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on November 25, 2008, at 07:21 PM