Recent Changes - Search:

Pic

Linux

Receptek

Írások

Site and CMS

Új oldal létrehozása (:newpagebox base=WebHu.HomePage value="Új oldal neve" label="Létrehoz" button=right :)

Search CMS

edit SideBar

PIC és az USB

Magyar English

pic sdcc

Célok

Megismerni és sikeresen használni, valamely Microchip által gyártott mikrovezérlben az USB interfészt, az sdcc nyílt forráskódú fordítóval. Sokak számára (jelenleg persze engem is beleértve) ez egy misztikus dolog. Ha már valaki beletekintett az USB specifikációba, biztosan visszarettent a sok-sok technikai részlettl. No de nem kell megijedni, nem eszik olyan forrón azt a kását.

Aktuális helyzet

Ha szétnézünk az internet-en, találunk pár minta projektet. Nos ezek javarészt a Microchip C18 compiler-as fordítójához készült MCHPFSUSB keretrendszert (jelenleg v2.3) használják. Ha valaki letölti és belenéz, kicsit összevisszának tnik. Az USB funkciók 9 fájlban a logikai struktúrának megfelelen vannak szétszedve. Azt hiszem, egy a témával éppen most ismerkednek ez inkább elriasztó, mintsem egy a könny elindulást elsegít dolog. Szerencsére már találunk pár jó kis projektet ilyen célra is. Egy elég jó listát Xiaofan Chen szedett össze. Ajánlom mindenkinek!

  1. PUF - Jó kis rendszer, de kezdetnek szerintem kicsit sok. A nagy elnye, hogy sdcc-vel készült és tartalmaz egy bootloader-t aminek a segítségével a PIC programja az USB-n keresztl is frissíthet, tehát csak az els programozáshoz van szükségünk programozóra!
  2. http://pe.ece.olin.edu/ece/projects.html - Szerintem jelenleg a legjobb kiindulópont! A problémám mindössze annyi, hogy a fájlok sdcc-vel nem fordulnak le (C18-ra készültek).

Az utóbbit próbálom meg átírni sdcc-re. Igaz a feladat nem túl nagy, de lehet hogy sokak bicskája (talán az enyém is) beletörik.

A forrás fájl a következ: lab1c. Az átírt fájl a következ: lab1c sdcc.

Sajnos, egyenlre nem tudtam tesztelni, de remélem mködik. Amennyiben hasznosnak és mködnek találja kérem írja meg.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on March 08, 2009, at 05:07 PM