Tudatlanok

Pic

Linux

Receptek

Írások

Magyar English

egypercesek

Egy rövid írás, amit valamikor 2007.12.30.-án követtem el.

Egyedűl volt. Mint mindig, most is az eget nézte. Nagyon lenyűgözte a látvány, az a rengeteg fénylő pont. Némelyik kicsit hunyorgott, míg a többi egyenletes fénnyel világított, ott fenn, ahova csak a képzelet juthat el. Sokat álmodozott arról, hogy valamelyik fénylő pont leesik, valahova nagyon közel hozzá és akkor megnézheti, megfoghatja, milyenek is ezek pontok, de sohasem volt ennyire szerencsés.

Hallott már olyanról, aki látott egy fénypontot a leesése után, akkor még izzott, szóval biztosan onnan fentről esett le! Most is, már vagy egy órája bámulta az eget és mint mindig most is szabályt próbált keresni az egyes pontok között. Néha egy-egy pillanatra, mintha beugrana egy kép pár pont körül. Olyan ez, mint amikor emlékezni próbálna az ember, pár villanásig látni vél egy képet, ami azután az örök feledésbe hull. Most miközben fürkészte az eget, észrevette, hogy egyik fénylő pont mozog. Ez meglepte, de meg ám, nagyon furcsa volt, mivel még sohasem hallotta senkitől sem, hogy a pontok valaha is mozogtak volna. Arra gondolt, elmondja a véneknek, akik már láttak sokmindent életük során, de mire feleszmélt volna, a pont már túlhaladt a látóhatáron és eltünt a távoli hegyek mögött. Visszanézett abba az irányba amerről az előbb jött az a pont, most egy másikat fedezett fel. Az is ugyanarra tartott. De ez most fényesebb és lassabb volt. Erre összeszedte magát és gyorsan lemászott a fáról, és futásban indult vissza a táborhelyre.

Az évnek ebben a szakában a síkságon vadásztak, élelmet gyüjtöttek a szűk téli napokra. Hamarosan elindulnak visszafelé a hegyekbe (az ellenkező irányba), ahol majd elosztják egymás között a zsákmányt. Most a tűz körül űltek és történeteket meséltek egymásnak a korábbi vadászatokról. Vagy egy tucat vadászkorban lévő ember, két vén, két asszony és 4 gyerek űlte körül a tüzet. Az igás állatokat, amik a zsákmányt viszik majd vissza a hegyekbe, a tűztől távol kötötték ki. Szerencsére semmilyen állat nem szerette a tüzet, ezért őrt sem kellett állítani, csak egy valaki kellett aki vigyáz a tűzre, hogy az ne aludjon ki. Ezt a nagyon fontos feladatot a gyerekek látták el, akik csak ezért jöhettek el a vadászatra.

Elijah kiáltozva ért be a táborhelyre és az égboltra mutatott a mozgó fénypont felé, amely már nagyon közel volt a hegyekhez. A többiek kicsit távolabb mentek a tűztől és elkezdték az eget fürkészni a hegyek irányában, remélve hogy meglátják azt, ami Elijahot így felzaklatta. Amint a szemük megszokta a sötétet meglátták a mozgó fénypontot az égen és mindannyian izgatottan bámulták azt. Elijah tudatta a többiekkel, hogy ez már a második. Volt sokkal gyorsabb és kisebb pont is, ami pár pillantás alatt átért az égbolt egyik részéről a másikra a hegyek mögé.

Utolsó módosítás: 2008.11.25. 19:21:03

Copyright Alex 2007-2015