Hagymaleves

Pic

Linux

Receptek

Írások

Magyar English

recept

Hagymaleves elkészítése

Nem krémszerű, ellenben egy nagyon finom és valóban gazdag, hagymaízű leves. Szóval mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg hagyma (vörös)
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l zöldségleves (akár leveskockából is)
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • babérlevél
  • 1 bagett (vagy másmilyen levesbetét)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 ek olaj
  • őrölt bors
  • vegeta

Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Serpenyőben vajban, olajban - kislángon - állandóan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk. Ráöntjük a bort és közepes lángon - gyakran kevergetve - pároljuk, amíg a hagyma a bort magába szívja. Ráöntjük a zöldségleves felét, felforraljuk és közepes lángon 10 percig pároljuk. Beletesszük a fűszereket - sózzuk, borsozzuk - , felöntjük a maradék levessel és kislángon 30-40 percig tovább főzzük. A bagettet kockára vágjuk, aranybarnára pirítjuk és a levesbe szórjuk. Megszórjuk sajttal 15 percre forró sütőben a sajtot megolvasztjuk.

Mindezekután az összeset mind megesszük :)

Jó étvágyat kívánok!

Utolsó módosítás: 2009.04.27. 21:13:46

Copyright Alex 2007-2015